En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri bünyelırken ferahliği konutlarda 80cm, topluma açıkça strüktürlarda 120cm, mürtefi katlı büro binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları rahatliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli başlı bir sıcaklık dayanımı süresine mevla olması veya yangın esnasında tütün intikalini engellemesi gibi standartlara oranlı olmaları gerekmektedir.

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve zorlamasız bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayan bir vasıtatır. Yangın simultane yangın kaçış holüne namuslu oluşturulan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Gönül Emniyetliği Mizan: Baplar insanoğluın kötü bir kayranı zifosaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu falmdan baplar gönül güvenliğini korumada bayağı önemli bir konuma sahiptir.

şayet bir yangın kapısı dâhilin yükselmek çatlakştırması mimarilıyor ise bu durumda en yeğin alternatif ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna bakarak en hakikat bedelı yok etmek olacaktır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, kendiliğinden Yangın çıkış kapısı istanbul kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve falmları manzum olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın iyi çalışmasını çıkarmak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil dahişenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet bünyelmalıdır.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Aksi taktirde yangınlar çok bir araba insanın yaşama ve dünyalık yitirilmesine da maksat harisabilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine uygun olarak belirlenen bölgelere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Ulaşım kolaylığı hazırlamak amaçlı yapılmış merdivenlerin haricinde dirilik eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Dirlik uzaklaştırmak hesabına yangın merdivenleri zarfında kişioğlu barındıran tüm yapılarda olmalıdır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran bileğkârebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page